Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Boldog vagyok

Persze ez nem volt mindig így, sőt épp ellenkezőleg volt. Aztán történt valami csúnya, Buddhista lettem, jógázom meg tudatosan teszem az evést. Megtapasztaltam, hogy boldognak lenni jobb mint nem, mert ellenkezőleg meg kimondott hülyeség. És olykor fáj is.

Facebook

vörös és fehér

2012.10.03. 11:54 itsChriswell

Mint a borok. Ámbátor ha jobban megnézzük azok között akad egy amolyan rosé elnevezetű is. Ki a vöröset, ki a fehéret issza és hiszi. Mindketten boroznak. Ezt hívják egyezésnek. A bálban, vagy reprezentatív események alkalmával választanak és megítélnek. Egyik a vöröseset szidja, a másik a fehéreset.

Egy dolog állhat a borválasztás emberi joga felett: az étel. Bizonyos ételek vörösbort, bizonyosok ugyanakkor fehéret követelnek. A roséról mindenki tudja, hogy félmegoldás, a döntésképtelen emberek kulinárja.

A bor drága dolog, úgymond viszi a pénzt és cserébe kellemes bódultságot kínál. Sikert az ismerkedésben, tempót a nyelvnek, minusz néhány kilót a nőknek, férfiasságot a férfinak. A vörös és a fehér, tehát művelőinek befektetés a sikerbe. A siker idővel állandósultnak tetszik, a bor minősége az anyagi javakkal együtt megcsappan.

Folyóbor születik és adósságtenger. És mit csinál a bódult? Mutogat. Mire mutogat? Nem a tükörre. Arra mutogat és idővel afelé köp, aki nem vöröset vagy aki nem fehéret pumpál ajaki közé.

Pont mint a diktatúrák.

Azt gondolom, hogy nem igazán jó megoldás egy vonással és komoly retorziót kilátásba helyezvén kitörölni a múltat. Jelen esetben a vörösbor létét. Minden mementójával, dugójával, nyitójával, hordójával egyetemben. Nem szép és nem elegáns azt mondani egyik percről a másikra, hogy aki vörösbort iszik az jobban járt volna ha szomjan pusztul, mert bár a pénzéért emlékeket és élményeket kapott. Azok nem léteznek többé. Vörös húshoz, fehérbor dukál. Vezetőhöz fehér ló. Parlamenthez fehér máj. Jézusmától leukémiás, hisz az sokkal magyarabb, mint a kommunista évek húsbamaró emléke. Kellemesebb, mint a kisztitkárból, politikussá avanzsált előélet lidérces álma. Sokkal felemelőbb mint a valóság.

Félre értés ne essék, nincs bajom a fehér borral sem, fröccsnek igazán kellemes. Üdítőbb, mint töményen, de ha kutya kutyát eszik, és folyton két sorba állunk. Tudod, a jók és a rosszak sorába, akkor mi akadályozza meg a ítészt, hogy legközelebb a fehér bor legyen a bűnös és a vörös szívünk szimbóluma?

Azt hiszem boldogok a sörözők. Az reméljük soha többé nem lesz megbélyegezve.

komment

Címkék: sör vörös fehér bor diktatúrák

süti beállítások módosítása