Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Boldog vagyok

Persze ez nem volt mindig így, sőt épp ellenkezőleg volt. Aztán történt valami csúnya, Buddhista lettem, jógázom meg tudatosan teszem az evést. Megtapasztaltam, hogy boldognak lenni jobb mint nem, mert ellenkezőleg meg kimondott hülyeség. És olykor fáj is.

Facebook

buddhatermészet

2012.09.19. 13:20 itsChriswell

Ez egy olyan dolog ami mindenkiben megtalálható. Olyan dolog ami ellen többet tesznek a szülők az iskola, a környezet és a média mint maga a negatív erő. A buddhatermészet a világ és amúgy minden feltétel nélküli elfogadásában és bizalmában rejlik. Ezellen véd anyu, apu, iskola, reklámok, tévé. Vagyis meg ne bízz senkiben, mert elveszi a pénzed, a kocsid, a csajod, a boldogságod. Elveszi. Mert gonosz.

Vagyis a modern világban az a jó, aki fél a gonosztól és így önmaga is azzá válik, avagy légy gonosz és biztonságban vagy. Kutya nem eszik kutyát. Pedig ha ez így igaz, márpedig a szemünkkel látjuk, hogy igaz, akkor úgy is működhet a dolog ha mindenki buddhat-természettel születik és mindenki jó. És ha mindenki jó, akkor senki sem veszélyeztet mást. De mint régebben írtam a gazdaságot és a gazdagságot más emberek félelme pörgeti.

Rettegés a bukástól, a veszteségtől, a fájdalomtól és aztán végül magától a félelemtől. Legjobb védekezés a támadás, hát elött ütök, minthogy megüssenek. Van egy ilyen politikai párt manapság akik ezt módszeresen gyakorolják, de amúgyis egyik kutya másik eb.

A buddha-természet kellemes. Milliónyi jó dolgot vonz be az ember életébe, bár ugye a jóság szubjektív, de én személy szerint tudok örülni egy mosolynak, kedves szónak és a bizalomnak. Mások persze nem. Ez, ha őszinték akarunk lenni nem is az ő hibájuk. Egyszerűen máshol tartanak az úton vagy még félnek rálépni, puhatolóznak. Kipohatolják, hogy a buddhatermészetű ember tényleg elfogadó-e a világgal, tényleg nem itélkezik-e, tényleg örökké pozitív-e? A maguk visszamaradt módszereivel, kötöszködéssel, maguk ellen fordított gyűlölettel. Gondolom a motivációja ennek az, hogy ha a maguk szintjére tudnak rántani egy pozitív embert, akkor a pozitív gondolkodás létjogosultságát hivatalosan is megkérdőjelezhetik és hivatkozhatnak arra apunál és anyunál, hogy azért nem vagyok jó ember, mert senki sem képes rá. Ekkor apu meg anyu azt mondja, hogy nem is baj, légy mindenkinél erősebb és gazdagabb és akkor tisztelni fognak.

Egy buddha-természetű embert tisztelnek a nem vakok, hisz látják nem ártó szándékkal jön, hálásak és boldogok emiatt. Igaz nem félnek, de bántani sem akarnak, hisz van lelkiismeretük.

Az, hogy a -röviden- trolloknak miért nincs csak feltételezhetjük. Trauma, csaódás vagy megalázottság következtében próbálnak minél inkább olyanná válni, mint ki megalázta őket. Tapintatlanná, kegyetlenné, fejben erőssé.

Mai kellemetlennek induló párbeszédem egy régi kommentelőmmel végülis pozitív kicsengésű tanítást hozott. Nem jöttem ki pozitív sodromból, És nem kellett olyanná válnom mint ő, ugyanakkor ismét feladta. Ezúton is köszönöm neki a mai próbatételt és kívánok sok erőt, hogy merje elengedni a fájdalmait és merjen nyitott ember lenni

komment

Címkék: buddhizmus

süti beállítások módosítása